Medi și puiul de lăstun

Medi, cu ochiul sticlos şi clonţul ei mare cât veacul, trăncăneşte despre moarte şi viaţă puiul de lăstun aşteaptă lămurirea.

Ultimul jucător al Ripensiei a plecat puţin

Gheorghe Glisici, extrema stânga a juniorilor Ripensiei Timişoara, a plecat să reîntregească echipa celestă. A fost ultimul supravieţuitor al epocii când cluburile româneşti jucau de la egal la egal cu marile formaţii europene.

Italia sub zodia celor “5 stele”

Mişcarea “5 stele,” ultranaţionalistă, înfiinţată în anul 2009 de comediantul italian Beppe Grillo,  a obţinut ieri, conform Exit-Poll-urilor, 29% din sufragiile alegătorilor din cizmă.

Ruga lui Ezicăprar

Penalii scoate-i la raport, femeie, cu denunţuri scrijelite pe beţe de cort, adu-i ruşinaţi în lanţuri,

Cruduţa şi Marele Urs

Cruduța era un vrej în pădure. Licuricii și fluturii de noapte au vegheat-o. Unchiul Sam, stăpânul pădurii, a avut grijă ca ea să fie udată, tunsă, frezată și pregătită pentru ziua venirii Marelui Urs. Te-ai fi așteptat să i se citeşte

Cum se mişcă Guvernul Ponta în Proiectul Roşia Montană?

Premierul Victor Ponta reafirmă cele trei condiţii pe care le-a repetat şi în primul mandat: respectarea celor mai înalte standarde de mediu, participarea statului român diferită de cea de acum, modificarea redevenţelor şi participare directă.

Din toate aceste lucruri nimic concret. Rovana Plumb nu se interesează de dosarul de avizare a Proiectului, din punct de vedere al condiţiilor de mediu, Daniel Barbu susţine la depunerea jurământului că va avea grijă de patrimoniul de la Roşia Montană, fără să ne explice cum, iar în acest gol de acţiune guvernamentală o vorbă a lui Ovidiu Tender dă de gândit: “Proiectul Roşia Montană va începe atunci când se va ştii beneficiarul câştigurilor.” Şi guvernul Ponta nu a făcut nimic în sensul reducerii disonanţelor. A mărit cu 0,5 % taxa de exploatare/explorare a resurselor naturale, anunţând că de abia din 2014 va modifica redevenţele la aceste resurse. Dar despre începerea negocierilor privind participarea statului, NIMIC. Cine va fi beneficiarul câştigurilor. Deja mi se face dor de Bogdan Baltazar, omul care le spunea pe nume. Şi era purtătorul de cuvânt al guvernului, în vremuri mult mai grele.

Până să explice premierul clar ce vrea, Ovidiu Iane şi Remus Cernea, piţigoii ecologişti ai lui Ponta, au şi sărit cu Voldemortul lor: Legea contra cianurii. Ei probabil joacă aria calomniei pentru liderul PSD, cam aşa cum lucrează Becali pentru Antonescu. Ce nu poate spune direct stăpânul, latră cânele şi negoţul se tot amână. E ploaie!

Taguri: , , , ,

Articole asemanatoare

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.