Medi și puiul de lăstun

Medi, cu ochiul sticlos şi clonţul ei mare cât veacul, trăncăneşte despre moarte şi viaţă puiul de lăstun aşteaptă lămurirea.

Ultimul jucător al Ripensiei a plecat puţin

Gheorghe Glisici, extrema stânga a juniorilor Ripensiei Timişoara, a plecat să reîntregească echipa celestă. A fost ultimul supravieţuitor al epocii când cluburile româneşti jucau de la egal la egal cu marile formaţii europene.

Italia sub zodia celor “5 stele”

Mişcarea “5 stele,” ultranaţionalistă, înfiinţată în anul 2009 de comediantul italian Beppe Grillo,  a obţinut ieri, conform Exit-Poll-urilor, 29% din sufragiile alegătorilor din cizmă.

Ruga lui Ezicăprar

Penalii scoate-i la raport, femeie, cu denunţuri scrijelite pe beţe de cort, adu-i ruşinaţi în lanţuri,

Cruduţa şi Marele Urs

Cruduța era un vrej în pădure. Licuricii și fluturii de noapte au vegheat-o. Unchiul Sam, stăpânul pădurii, a avut grijă ca ea să fie udată, tunsă, frezată și pregătită pentru ziua venirii Marelui Urs. Te-ai fi așteptat să i se citeşte

Cum i-am făcut deschiderea lui Cărtărescu spre potul de 1 milion de euro

Prin 2004, pe când mă ocupam de Alianţa DA PNL-PD, şi consideram că Traian Băsescu poate fi o alternativă la Adrian Năstase, printr-un truc uşor i-am  atenţia prezindenţiabilului nostru cât de important este să se apropie de intelectuali: am scos din rucsac “Jurnalul naţional” şi l-am deschis la pagina cu articolul: “Baroane!” “Ştii, doar că nu citesc!” Am insistat.

Adriana Săftoiu (care-l cunoştea mult mai bine) mi-a făcut semn că nu procedez bine. N-am înţeles ce mesaj voia ea să-mi transmită. Eu o ţineam langa cu cititul. Până la urmă am citit cu voce tare. Doar într-un târziu, de vreo patru paragrafe, Traian Băsescu mi-a smuls foaia şi mi-a zis că vrea să cunoască autorul şi m-a rugat să-l chem să vină diseară la un wisky. Bâlbâindu-mă, i-am spus că e unul dintre marii noştri scriitori pe care nu-i putem scoate din casă aşa la un simplu telefon (Încă mai eram sub fascinaţia Orbitoarelor). El a insistat. Noroc că la acea vreme, Cărtărescu nu era în ţară. După ani a ciocnit cupa şampaniei cu omul în funcţie. Nu mai eram nici eu, nici Adriana Săftoiu, poate doar angeologul la serviciu. Dar pot spune că  prin mutarea mea din octombrie 2004 i-am făcut deschiderea spre potul cel mare:

Milionul de euro pentru traduceri, drepturi de autor şi deplasări din bani publici, conform documentelor publicate de Cotidianul.ro

Azi, un personaj celebru din ICR, mi-a închis telefonul când i-am transmis rugămintea să nu facă şi ei, pe stil nou, ce au făcut ei, pe stil vechi.

Încă îmi menţin convingerea că ICR-ul trebuia desfinţat şi creată o altă structură pe baza Fundaţiilor Culturale Regale.

 

 

Taguri: , , , , , , ,

Articole asemanatoare

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.