Medi și puiul de lăstun

Medi, cu ochiul sticlos şi clonţul ei mare cât veacul, trăncăneşte despre moarte şi viaţă puiul de lăstun aşteaptă lămurirea.

Ultimul jucător al Ripensiei a plecat puţin

Gheorghe Glisici, extrema stânga a juniorilor Ripensiei Timişoara, a plecat să reîntregească echipa celestă. A fost ultimul supravieţuitor al epocii când cluburile româneşti jucau de la egal la egal cu marile formaţii europene.

Italia sub zodia celor “5 stele”

Mişcarea “5 stele,” ultranaţionalistă, înfiinţată în anul 2009 de comediantul italian Beppe Grillo,  a obţinut ieri, conform Exit-Poll-urilor, 29% din sufragiile alegătorilor din cizmă.

Ruga lui Ezicăprar

Penalii scoate-i la raport, femeie, cu denunţuri scrijelite pe beţe de cort, adu-i ruşinaţi în lanţuri,

Cruduţa şi Marele Urs

Cruduța era un vrej în pădure. Licuricii și fluturii de noapte au vegheat-o. Unchiul Sam, stăpânul pădurii, a avut grijă ca ea să fie udată, tunsă, frezată și pregătită pentru ziua venirii Marelui Urs. Te-ai fi așteptat să i se citeşte

Creveţi cu ananas

Printre marile rătări ale vieţii mele a fost sesiunea de pescuit de creveţi din Norvegia, unde am fost chemat de două ori de către grupul creştin-democraţilor. De atunci mă tot chinui să le explic românilor că a mânca acest crustaceu bine preparat nu e potol greţos.

În SUA se consumă 145.000 de tone anual de creveţi, fiind considerată mâncarea preferată a americanilor.

Marco Polo a fost primul european care a vorbit despre imensele pieţe din China cu aceste moluşte roz.

Creveţi cu ananas e o reţetă simplă. Se căleşte ceapa verde într-o tigaie (ideal ar fi un wok), apoi se adaugă creveţii până se fac roşii aprins şi peste băcăţile de ananas se presară seminţe şi se stinge cu o cană cu vin. E bine să stoarcem şi o jumătate de lămâie.

Separat se fierbe orezul cu mazărea.

Taguri: , ,

Articole asemanatoare

Comentariu (1)

  1. Apr 10, 2014

    Dalea

    De fel nu ma omor dupa ananas, insa imi place sa incerc reteta noi atunci cand sunt pofticios, si sa fiu sincer cam am perioda cand sunt foarte pofticios.
    Ma intreb totusi ce legume pot fi combinate cu cocosul.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.