Medi și puiul de lăstun

Medi, cu ochiul sticlos şi clonţul ei mare cât veacul, trăncăneşte despre moarte şi viaţă puiul de lăstun aşteaptă lămurirea.

Ultimul jucător al Ripensiei a plecat puţin

Gheorghe Glisici, extrema stânga a juniorilor Ripensiei Timişoara, a plecat să reîntregească echipa celestă. A fost ultimul supravieţuitor al epocii când cluburile româneşti jucau de la egal la egal cu marile formaţii europene.

Italia sub zodia celor “5 stele”

Mişcarea “5 stele,” ultranaţionalistă, înfiinţată în anul 2009 de comediantul italian Beppe Grillo,  a obţinut ieri, conform Exit-Poll-urilor, 29% din sufragiile alegătorilor din cizmă.

Ruga lui Ezicăprar

Penalii scoate-i la raport, femeie, cu denunţuri scrijelite pe beţe de cort, adu-i ruşinaţi în lanţuri,

Cruduţa şi Marele Urs

Cruduța era un vrej în pădure. Licuricii și fluturii de noapte au vegheat-o. Unchiul Sam, stăpânul pădurii, a avut grijă ca ea să fie udată, tunsă, frezată și pregătită pentru ziua venirii Marelui Urs. Te-ai fi așteptat să i se citeşte

Cornel Chiriac, ucis pentru că a pus sunetul libertăţii pe undele radio


Dacă e 4 martie, musai să ne amintim de Cornel Chiriac. Au trecut 37 de ani de când un bezmetic plătit de Securitate l-a omorât într-o parcare de la Munchen. Si avea doar 32 de ani.
Viaţa lui e scenariu de film. Venit din Basarabia, a făcut liceul la Piteşti şi s-a mutat la Bucureşti. De mic a fost un rebel. A organizat la Preoteasa un club de jazz. Scria de copil, compunea piese, era o enciclopedie a muzicii. Realiza la Radio România o emisiune care a spart toate grilajele cenzurii. Era prin 1968. În lume răsărea generaţia flower-powers. Încerca la radio o terapie de eliberare prin muzică. De multe ori dormea la serviciu. Şi-a iubit enorm profesia de jurnalist. La Cerbul de Aur de la Braşov a dat foc la perdele de supărare că autorităţie nu au invitat Phoenix. După ce i s-a interzis emisiunea Metronom a hotărât să fugă în străinătate. De nebun ce era, şi-a falsificat o invitaţie primită la un festival din Polonia, trecând alături şi Austria. Noel Bernard l-a descoperit într-un lagăr şi l-a dus la Europa liberă. Şi-a reînceput activitatea cu o vervă deosebită. Vărsa furtună pe unde. Generaţii întregi îl ascultau seară de seară. Cineva spunea că dacă şi-ar fi rugat ascultătorii să poarte a doua zi o insignă de anticomunist, ar fi fost câteva mii de nebuni care să-l urmeze în plină dictatură.

Asculta mai multe audio Muzica
Regimul Ceauşescu, invidios pe popularitatea sa, l-a trimis la moarte. Nici astăzi nu s-a găsit adevăratul vinovat. puştiul ucigaş din parcarea muncheneză a fost doar o unealtă în mâna unui regim criminal.
Merită să ascultăm vocea. Şi poate să-i punem o floare în cimitirul Reînvierea.

Taguri: , , , , , , ,

Articole asemanatoare

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.