Medi și puiul de lăstun

Medi, cu ochiul sticlos şi clonţul ei mare cât veacul, trăncăneşte despre moarte şi viaţă puiul de lăstun aşteaptă lămurirea.

Ultimul jucător al Ripensiei a plecat puţin

Gheorghe Glisici, extrema stânga a juniorilor Ripensiei Timişoara, a plecat să reîntregească echipa celestă. A fost ultimul supravieţuitor al epocii când cluburile româneşti jucau de la egal la egal cu marile formaţii europene.

Italia sub zodia celor “5 stele”

Mişcarea “5 stele,” ultranaţionalistă, înfiinţată în anul 2009 de comediantul italian Beppe Grillo,  a obţinut ieri, conform Exit-Poll-urilor, 29% din sufragiile alegătorilor din cizmă.

Ruga lui Ezicăprar

Penalii scoate-i la raport, femeie, cu denunţuri scrijelite pe beţe de cort, adu-i ruşinaţi în lanţuri,

Cruduţa şi Marele Urs

Cruduța era un vrej în pădure. Licuricii și fluturii de noapte au vegheat-o. Unchiul Sam, stăpânul pădurii, a avut grijă ca ea să fie udată, tunsă, frezată și pregătită pentru ziua venirii Marelui Urs. Te-ai fi așteptat să i se citeşte

Colegul nostru Harald Zimmerman s-a stins la 54 de ani

Colegul nostru Harald Zimmerman, fost redactor şef la ziarul “Timişoara” şi preşedinte al clubului oamenilor de afaceri liberali din acelaşi oraş, a murit aseară pe pârtia de schi de la Semenic. Avea doar 54 de ani. Un pedant al scrisului şi un neamţ printre români.

Supravieţuind aproape 25 de ani unei leucemii, a căzut secerat în urma unui infart. Soţia sa lucrează în Dubai, iar fiul e în Elveţia.

Îmi aduc aminte că tatăl meu medic, venit odată în redacţia ziarului “Timişoara”, mi-a spus că băiatul acela suferă de un limfom. Nu ştiam cum să-i spun. Iau zis alţii între timp… S-a tratat şi a scăpat.

De el ne leagă alte pozne şi întâmplări hazlii. Ţin minte că am plecat împreună cu Ioan Monoran la Becicherecu Mic, trimişi de Harry să facem un reportaj despre revolta ţăranilor. Era prin vara anului 1990. Ne-am îmbrăcat la ţol festiv, ne-am luat o serie de dosare şi ne-am înţepenit la Primăria locală, în chip de oamenii dreptăţii. Auzind că fostul preşedinte de CAP a dus acasă vitele şi o serie de alte animale, am împărţit pământurile ţăranilor, scriind în acele registre. La un moment dat, un paur, neîncrezător, ne-a întrebat dar unde-i lejea? Şi i-am răspuns: “Lejea suntem noi!” Seara la întoarcere neştiind ce am făcut noi, ne-a pus să scriem despre cele întâmplate. Am dat din colţ în colţ. În final i-am spus că noi ne-am dus acolo cu revoluţia, nu cu reportajul. Ne-a iertat, dar ne-a apostrofat puţin vorbindu-ne că rolul ziaristului e altul.

M-am întâlnit nu demult cu el. Părea un om extrem de calm şi de lipsit de griji. Nu a fumat niciodată. Ducea o viaţă sportivă.

Ciudat că e totuşi, vorba lui Florian Mihalcea, toţi ziariştii importanţi de la ziarul “Timişoara” au murit de infarct. Semn de prea multă înflăcărare sau predestinare?

Taguri: , ,

Articole asemanatoare

Comentariu (1)

  1. Jan 18, 2015

    A murit liberalul Harald Zimmerman, fost redactor şef al ziarului Timişoara | Gazetarul.ro

    […] Print.   Scriitorul Marius Ghilezan, fost coleg de breaslă cu Harald Zimmerman, a povestit pe blogul său o întâmplare de pe vremea ziarului Timişoara.   “Ţin minte că am plecat împreună cu Ioan Monoran la Becicherecu Mic, trimişi de Harry […]

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.