Medi și puiul de lăstun

Medi, cu ochiul sticlos şi clonţul ei mare cât veacul, trăncăneşte despre moarte şi viaţă puiul de lăstun aşteaptă lămurirea.

Ultimul jucător al Ripensiei a plecat puţin

Gheorghe Glisici, extrema stânga a juniorilor Ripensiei Timişoara, a plecat să reîntregească echipa celestă. A fost ultimul supravieţuitor al epocii când cluburile româneşti jucau de la egal la egal cu marile formaţii europene.

Italia sub zodia celor “5 stele”

Mişcarea “5 stele,” ultranaţionalistă, înfiinţată în anul 2009 de comediantul italian Beppe Grillo,  a obţinut ieri, conform Exit-Poll-urilor, 29% din sufragiile alegătorilor din cizmă.

Ruga lui Ezicăprar

Penalii scoate-i la raport, femeie, cu denunţuri scrijelite pe beţe de cort, adu-i ruşinaţi în lanţuri,

Cruduţa şi Marele Urs

Cruduța era un vrej în pădure. Licuricii și fluturii de noapte au vegheat-o. Unchiul Sam, stăpânul pădurii, a avut grijă ca ea să fie udată, tunsă, frezată și pregătită pentru ziua venirii Marelui Urs. Te-ai fi așteptat să i se citeşte

Cine scoate sabia…

Preşedintele Traian Băsescu nu a încercat o coabitare paşnică cu Victor Ponta, aşa cum a promis. A urmărit permanent subminarea noii puteri. “Război civil, lovituri de stat, zdrobirea democraţiei,” toate sunt vorbe preluate din discursul vechii opoziţii. Proba plagiatului a plecat de la unul dintre consilierii săi, ofensiva externă nemaîntâlnită în cazul ICR, din oficinele SIE, articole plătite în presa occidentală, tot de acolo, tunurile îndreptate împotriva noului premier aveau încărcătură de Cotroceni, arestarea mentorului acestuia, Adrian Năstase, toate au avut în spate forţa malefică a sistemului construit de Traian Băsescu. Urmau şi alte arestări. Dosarele Zambaccian  şi Mătuşa Tamara erau gata pentru înfundarea lui Adrian Năstase pe o perioadă lungă de timp. Preşedintele nu a stat cuminte, a continuat să instige, să scoate armele oculte, să-şi folosească toţi cerberii, pentru a arăta Iadul USL în  ochii tulburi ai majorităţii. Şi replica a venit ca un trăznet.

Puterea USL a dat în aceeaşi zi mai multe lovituri în cascadă lui Traian Băsescu şi PDL-ului, punându-i în situaţia de a greşi. Şi preşedintele a scos cel puţin două acuze nefondate în declaraţia de ieri, “numai bune” pentru dosarul suspendării. “Jucătorul” nu putea fi doborât decât prin atacuri dure, exact pe stilul său. Strategii USL au lovit tare şi sec. Se pare că victoria finală nu le mai poate scăpa. Gălăgia oengitei portocalii, protestul cămăşilor albe din Piaţa Revoluţiei de mâine, ultimele manevre ale serviciilor secrete nu fac decât rolul corului robilor din Nabucodonosor.  Nu de soarta lui Traian Băsescu îmi pasă, ci de umbra politicii sale. Sper că urmaşul lui să nu mai aibă excese de putere, pentru ca instituţiile statului să nu mai fie cârpe în mâna unui singur om. Cine ţipă azi? Toţi profitorii şi lacheii fostului regim. Şi eu vreau să merg la protestul de mâine al ofiţerilor acoperiţi din două motive: să râd de ei şi să mă alătur grupului meu de sub steagurile monarhice.

Portocalii de ieri puteau fi mai rozi azi la faţă dacă ne ajutau să reinstaurăm Monarhia. Eu am propus în urmă cu un an soluţia. Acum,regimul e gata! de luat cu lopata. Ce triste figuri se vor vântura prin Rahova. Dacă închidem ochii şi facem un salt în viitor, vom vedea cum Udrea&etcomp vor defila prin faţa camerelor pregătite pentru ceilalţi. O veche zicală spune că cine scoate sabia…

Prietenii mei din ambele tabere sunt cu nervii întinşi la maximum. Unii mă acuză de băsism, alţii că aş fi plătit de USL… Eu stau la mijloc şi asist la tărăboi. Aş vrea să se ascută mai tare lupta de clasă, pentru ca şi mahmurii să înţeleagă pentru totdeauna că Vasile Roaită nu a fost decât un agitator bolşevic, iar Republica măreaţa-i vatră e stabilimentul cel mai înalt al degradării naţionale.

PS.  E o infamie să-i vedem pe membrii conjuraţiei băsiste în Piaţa Palatului Regal. Merg să protestez cu sictir.

 

Taguri: , , , , , , , , ,

Articole asemanatoare

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.