Medi și puiul de lăstun

Medi, cu ochiul sticlos şi clonţul ei mare cât veacul, trăncăneşte despre moarte şi viaţă puiul de lăstun aşteaptă lămurirea.

Ultimul jucător al Ripensiei a plecat puţin

Gheorghe Glisici, extrema stânga a juniorilor Ripensiei Timişoara, a plecat să reîntregească echipa celestă. A fost ultimul supravieţuitor al epocii când cluburile româneşti jucau de la egal la egal cu marile formaţii europene.

Italia sub zodia celor “5 stele”

Mişcarea “5 stele,” ultranaţionalistă, înfiinţată în anul 2009 de comediantul italian Beppe Grillo,  a obţinut ieri, conform Exit-Poll-urilor, 29% din sufragiile alegătorilor din cizmă.

Ruga lui Ezicăprar

Penalii scoate-i la raport, femeie, cu denunţuri scrijelite pe beţe de cort, adu-i ruşinaţi în lanţuri,

Cruduţa şi Marele Urs

Cruduța era un vrej în pădure. Licuricii și fluturii de noapte au vegheat-o. Unchiul Sam, stăpânul pădurii, a avut grijă ca ea să fie udată, tunsă, frezată și pregătită pentru ziua venirii Marelui Urs. Te-ai fi așteptat să i se citeşte

Cine cumpără masiv acţiunile Gabriel Resources?

Numai cine nu cunoaşte cum funcţionează bursele americane poate vedea sfârşitul Proiectului Roşia Montană. În ziua în care Crin Antonescu anunţa că nu susţine proiectul, iar primul ministru a spus că va fi respins şi în cameră “gata, trebuie să caut alte soluţii“, Bursa din Toronto a înregistrat scăderi de peste 60 % ale acţiunilor Gabriel Resources. Ce e interesant e că în seara de 9 septembrie 2013, rapid, s-au tranzacţionat peste 12 milioane de acţiuni (vezi: foto). În a doua zi, încă patru milioane. Cine sunt cei care au cumpărat masiv participaţii la un proiect anunţat mort? De unde vin cei aproximativ opt milioane de dolar doar dintr-un singur foc?

“Proiectul extragerii aurului de la Roşia Montană, iniţiat de Frank Timiş, este “super rentabil” şi va începe abia atunci când se va stabili cine trebuie să fie beneficiarul câştigurilor,” a declarat recent omul de afaceri Ovidiu Tender, citat de Mediafax.


Să fie jucători români sau George Soros? Legile bursei nu ne permit să ne băgăm nasul. Eu nu-l acuz pe Crin Antonescu de intenţii ascunse de manevrare a pieţelor de capital. E prea redus mintal. În plus el e obişnuit cu şpaga mică, nu cu marile proiecte.

Aşa cum am spus, nu va ajunge niciodată preşedinte, dar cu Bursa ce ai avut Crinule?

Taguri: , , , , ,

Articole asemanatoare

Comentariu (1)

  1. Sep 11, 2013

    Shadow

    Sunt rechini are au “intrare” la oamenii politici din Romania. Aia au cumparat. Iar bursa nu mai este de multa vreme ceea ce trebuia sa ramana. Pt acapararea de resurse “ieftine” si foarte “rentabile” din tari asa zis “emergente” sunt multe grupuri are poarta intre ele adevarate “razboaie”. Li s-a inchis o usa, gasesc altii un “geamlac” (terme turc) deschis in asteptare.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.