Medi și puiul de lăstun

Medi, cu ochiul sticlos şi clonţul ei mare cât veacul, trăncăneşte despre moarte şi viaţă puiul de lăstun aşteaptă lămurirea.

Ultimul jucător al Ripensiei a plecat puţin

Gheorghe Glisici, extrema stânga a juniorilor Ripensiei Timişoara, a plecat să reîntregească echipa celestă. A fost ultimul supravieţuitor al epocii când cluburile româneşti jucau de la egal la egal cu marile formaţii europene.

Italia sub zodia celor “5 stele”

Mişcarea “5 stele,” ultranaţionalistă, înfiinţată în anul 2009 de comediantul italian Beppe Grillo,  a obţinut ieri, conform Exit-Poll-urilor, 29% din sufragiile alegătorilor din cizmă.

Ruga lui Ezicăprar

Penalii scoate-i la raport, femeie, cu denunţuri scrijelite pe beţe de cort, adu-i ruşinaţi în lanţuri,

Cruduţa şi Marele Urs

Cruduța era un vrej în pădure. Licuricii și fluturii de noapte au vegheat-o. Unchiul Sam, stăpânul pădurii, a avut grijă ca ea să fie udată, tunsă, frezată și pregătită pentru ziua venirii Marelui Urs. Te-ai fi așteptat să i se citeşte

Cer un buget de “înarmare” a presei cu 0,2% din PIB!

Dacă tot s-a semnat Pactul Naţional pentru Apărare la Cotroceni, privind alocarea din 2017 a 2% din PIB pentru armată, i-aş propune preşedintelui Iohannis lansarea şi a unui Pact Naţional pentru “înarmarea” presei quality cu un buget de 0,2% din PIB.  Nu se zice aşa că presa este a patra putere în stat?

După cum se vede din războaiele lumilor, pe frontul noilor bătălii nu cad numai soldaţi, ci şi jurnalişti. Ar fi primul preşedinte din estul Europei care ar propune partidelor politice crearea unui fond naţional pentru susţinerea presei independente. Acest fond ar putea fi accesat de orice ONG, PFA, SRL sau SA, format din jurnalişti, pe baza unor proiecte, pentru start-up-uri în domeniul dezvoltării new-media. De unde banii? Prin recuperarea prejudiciilor din marile dosare de corupţie. Întâmplător, m-am gândit la sediul Antenei 3, intrat în proprietatea statului, în contul prejudiciului de 60 de milioane de Euro din dosarul ICA. Dar mai sunt  bani “furgăsiţi”şi în alte dosare ce urmează a fi finalizate de justiţie. Resurse ar exista, dar dă-i politicianului mintea de pe urmă…

Un fond naţional ar împrospăta aerul irespirabil din multe redacţii ale televiziunilor care nu-şi justifică nici banii de curent din veniturile obţinute din publicitatea convenţională.

Avantajele acestui Pact Naţional pentru înarmarea presei:

1. S-ar crea o alternativă curată la oficinele de partid.

2. Jurnaliştii tineri ar putea obţine granturi publice, pe model american, pentru dezvoltarea platformelor online.

3. Cititorii ar putea obţine informaţii netrunchiare şi cosmetizate de barono-gologani.

4. Preşedintele ar da bine în faţa lumii cu un proiect mai original.

 

 

Taguri:

Articole asemanatoare

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.