Medi și puiul de lăstun

Medi, cu ochiul sticlos şi clonţul ei mare cât veacul, trăncăneşte despre moarte şi viaţă puiul de lăstun aşteaptă lămurirea.

Ultimul jucător al Ripensiei a plecat puţin

Gheorghe Glisici, extrema stânga a juniorilor Ripensiei Timişoara, a plecat să reîntregească echipa celestă. A fost ultimul supravieţuitor al epocii când cluburile româneşti jucau de la egal la egal cu marile formaţii europene.

Italia sub zodia celor “5 stele”

Mişcarea “5 stele,” ultranaţionalistă, înfiinţată în anul 2009 de comediantul italian Beppe Grillo,  a obţinut ieri, conform Exit-Poll-urilor, 29% din sufragiile alegătorilor din cizmă.

Ruga lui Ezicăprar

Penalii scoate-i la raport, femeie, cu denunţuri scrijelite pe beţe de cort, adu-i ruşinaţi în lanţuri,

Cruduţa şi Marele Urs

Cruduța era un vrej în pădure. Licuricii și fluturii de noapte au vegheat-o. Unchiul Sam, stăpânul pădurii, a avut grijă ca ea să fie udată, tunsă, frezată și pregătită pentru ziua venirii Marelui Urs. Te-ai fi așteptat să i se citeşte

Ce urmăreşte Mircea Toma?

Mircea Toma a recunoscut reporterilor ziarului “Cotidianul” că el este autorul celebrului mesaj din piaţă “PDl-USL= mizerie.”El este şi un înverşunat “salvator al Roşiei Montane.” E dreptul lui să aibă o opţiune tranşantă faţă de un proiect sau altul. Dar a te pune gaj pentru dictatură sau anarhie, asta nu înţeleg, pentru că, ne place sau nu ne place, regimul democratic nu poate funcţiona fără partide.  Sau poate activul watch vrea să-şi facă un partid cu oengiste şi salvatoare de mări, vămi şi ţări. Ar fi interesant să apară o frumoasă şi neprihănită formaţiune, dar printre bocancii din pieţe nu se întrevede niciun toculeţ. Nici nu ar avea cu cine. Zic eu. Tot oengeul său încape într-o garsonieră. Dar cine ştie…

Prezent în piaţă observ că bannerele anti RMGC se vântură mai cu dichis doar sub obiectivele camerelor de filmat. Pe ăstea, evanghelistul nu le-a revendicat. Nu prea le bagă nimeni în seamă. Pânzele desenate ar părea din avion că poartă culorile steagului maghiar. Dar, din apropiere, nu. La ce sunt bune ele dacă nu provoacă niciun tremur, niciun gând, nicio şoaptă?  Deh, se ştie din practica compunerii unui dosar de finanţare că imaginile impresionează mai mult decât textul. Şi, acestea sunt adunate într-o colecţie numai bune de pus pe masa industriaşelor americane care, după ce o viaţă au poluat planeta, acum la bătrâneţe, pentru a li se ierta păcatele tinereţilor, finanţează proiecte ecologiste. Doar nu o să se ducă Mircea Toma cu pachetele la subţioară, el are treabă în ţară. Şi atunci, salvatoarea de Roşii Montane, Stephanie Roth, uscăţiva ecologistă îmbrăcată din magazinele second-hand şi cu ochelari Ray-ban pe nări, pleacă burduşită peste mări şi ţări să adune finanţe pentru mişcarea naţională de eliberare a munţilor Apuseni şi de lăsat dezastrul tot acolo.    Sau poate pune şi de un partid ecologist, dacă tot coechipierul de salvat munţii e împotriva establishmentului. Păi şi atunci ce vor mai face PER-URILE ŞI MER-urile româneşti?

Atenţie la băieţii cu bannerul “PDL-USL-mizerie”. Ce frumos zâmbesc
La mitingul de joi seara, colega mea de fb Liliana Câmpeanu mărturiseşte că a văzut ” doi indivizi care ţineau o pancartă cu “USL SI PDL fac parte din Mafie.” Când jandarmeria a intrat în forţă peste protestatari , cei doi cu pancarta s-au postat exact în faţa jandarmilor care nu le-au făcut nimic deşi stăteau exact în drumul lor…când protestatarii furioşi au pus gardurile în faţa jandamilor, cei 2 “acoperiţi”cu pancarta lor au trecut dincolo de garduri în tabăra jandarmilor…fără să li se întâmple ceva…stăteau acolo şi tot agitau pancarta care pica din când în când…cei de la partidul lui D.D agitau pancarta cu Legea Cojocaru şi evident e ca sunt plătiţi…”

 

“USD-PDL=Mizerie” spune evanghelistul Toma. Nu degeaba se zice în popor să nu faci ce predică Popa. “USL-PDL = mizerie”pentru că a obținut finanțări și de la ministerul turismului condus de Dan Matei Agathon, dar și de la ministerul muncii condus de Nelu Ioan Botiș, scrie Patrick André de Hillerin, fostul său coleg de moravuri grele, în “Caţavencii”

Foto: Liviu Mihai, Corneliu Coposu, Mircea Toma

E greu să ţii o armată de voluntari pe stomacul gol şi fără ceaiuri în piaţă. Mai ales acum când parcă nici finanţul public nu mai este cum era şi nici Vama veche, atât de dornică de salvat.

Poate că instaurarea Monarhiei face parte din agenda ascunsă a lui Mircea Toma şi atunci îl iertăm şi nu-i mai ducem numele în deşert. În plus, Mircea nu e lacom. A avut şansa, alături de caţavenci, să vândă de două ori acţiunile “academiei” lui SOV.

Veniţi, monarhişti, la Toma / aduceţi salvatorilor Aloma / E viaţa grea / Şi vreme rea / în mijlocul gerului / portretul Regelui / Doar Toma îl pate ridica în key-chroma.

 

Taguri: , , , , , , ,

Articole asemanatoare

Commentarii (10)

 1. Jan 21, 2012

  Dan Trofin

  .. la o mare distanta de Liviu Mihaiu, fostul sau coleg de la Catavencu ! deh, mananca si gura lui o paine, sau ceva (cu rima) ! jenibil, a ajuns, nu credeam, ca se poate jenibiliza in halul acesta !

 2. Jan 21, 2012

  ana maria

  articolul asta e un jeg. n-am sa argumentez punctul asta de vedere pt ca nici dumneata, autorule, nu ai adus niciun argument concret care sa iti sustina punctele de vedere. frumos, nu?

 3. Jan 21, 2012

  Uatac

  S-a afirmat – în blogosferă, dar şi pe reţeaua de socializare Facebook – că numele cel mai sonor de la „ActiveWatch-Agenţia de monitorizare a presei”, Mircea Toma, ar fi un “băsist convins”. Nu am achiesat la această catalogare, dar am acordat atenţie unei informaţii pe care am primit-o de la doi cititori, din care rezulta că “Mircea Toma şi oamenii săi” se numără printre amicii Elenei Udrea şi ai lui Dan Andronic (ideologul din umbră al PDL şi manipulatorul şef de la “Evenimentul Zilei”). Ni s-a semnalat că ActiveWatch are printre sponsori şi o grupare de firme care a avut sau are legături de afaceri cu familia Udrea-Cocoş şi Dan Andronic. Am verificat pe site-ul ActiveWatch şi am găsit doi sponsori: Banca Transilvania şi Niro Investment Group. Această companie (sau grup de firme) este condusă de un potent om de afaceri, Nicolae Dumitru, supranumit „Niro”. Căutând în baza de date şi pe internet, s-a confirmat că au existat/există legături strânse de afaceri şi prietenie între Niro Investment Group şi Elena Udrea şi Dan Andronic. Nu ne interesează ce afaceri şi ce orientări politice are Nicolae Dumitru „Niro” (dreptul la orice opţiune este liber), dar, în acelaşi timp, nu poţi clama că eşti independent – aşa cum susţine Mircea Toma despre el şi despre ONG-ul din care face parte – când eşti sposorizat de un grup de firme care are sau a avut legături de afaceri cu familia Udrea-Cocoş şi cu Dan Andronic. Şi nici nu trebuie să cauţi prea mult pentru a afla cărei zone a politicului îi faci servicii. Tocmai din această cauză ActiveWatch şi oamenii din componenţă nu mai sunt credibili.
  http://www.cotidianul.ro/prietenii-elenei-udrea-din-piata-universitatii-ataca-presa-170440/

 4. Jan 21, 2012

  Matei Bitea

  citind comentariul de mai sus (Uatac) am ajuns să-mi pun întrebarea daccă ar fi o legătură cu demisia lui robert rekkers de banca transilvania, cu scandalul acțiunilor bt, în fine, dar mă gândesc că nu e decât o coincidență, o potrivire de nume și actori…

 5. Jan 22, 2012

  Anda

  Eu nu-l inteleg pe Mircea Toma. USL-ul e impotriva proiectului, deci de ce il baga in aceeasi oala cu opinia PDL-ului? Oricum, nu vad cum salveaza Rosia Montana prin afisarea unui banner! De actiuni concrete a auzit?Saracia si poluare nu se stopeaza prin scandari, nu credeti?

 6. Jan 22, 2012

  Adrian Pandele

  eu cred ca Mircea Toma urmareste ce urmareste orice protestatar: banii. Daca a fost platit pentru protest, foarte bine, bravo lui, destept baiat! Legat de Rm, chiar imi pare rau ca, prin bani, se incearca punerea unor piedici in calea localnicilor pentru o viata mai buna.

 7. Jan 22, 2012

  Voinicu

  pai cum ce urmareste? sa-i fie lui mai bine, nu rosienilor, desi se vad mare salvator al localitatii. sa ne zica si noua cum o salvez afisand un banner! Bannerul le va da oamenilor din Rm de mancare, ii va scapa de poluare?

 8. Jan 22, 2012

  Bogdan

  Baneerele de la salvatori sunt ridicate mai sus cand vin obiectivele, iar eu pana acum nu am auzit pe nimeni sa strige anti rosia montana in afara de ei la proteste. Sunt cativa activisti, care incearca sa faca expunere media parerea mea.

  • Jan 22, 2012

   Arik

   Mi-ai luat cuvintele din gura, pardon, tastatura;)Acei activisti vor sa ajunga celebri cat mai rapid si asocierea cu acest subiect atat de mediatizat este solutia ideala. Au luat exemplul asta de la politicieni, care tot dau declaratii despre proiect, doar ca sa mai prinda o expunere in presa, nu ca ar sti despre ce vorbesc. Asa si activistii, chiar nu stiu despre ce vorbesc. Banii vorbesc in locul lor!

 9. Jan 22, 2012

  Radu

  Pacat ca multi vor sa isi faca publicitate in baza unui proiect. Nu vin cu nici o idee, nici o solutie, dar vorbesc despre proiect ca si cum ei ar veni cu ceva mai bun, sau ca si cum nu ar fi nevoie de nici un proiect in zona/tara. Situatia s-a schimbat mult in 14 ani, acum chiar avem nevoie de minerit

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.