Medi și puiul de lăstun

Medi, cu ochiul sticlos şi clonţul ei mare cât veacul, trăncăneşte despre moarte şi viaţă puiul de lăstun aşteaptă lămurirea.

Ultimul jucător al Ripensiei a plecat puţin

Gheorghe Glisici, extrema stânga a juniorilor Ripensiei Timişoara, a plecat să reîntregească echipa celestă. A fost ultimul supravieţuitor al epocii când cluburile româneşti jucau de la egal la egal cu marile formaţii europene.

Italia sub zodia celor “5 stele”

Mişcarea “5 stele,” ultranaţionalistă, înfiinţată în anul 2009 de comediantul italian Beppe Grillo,  a obţinut ieri, conform Exit-Poll-urilor, 29% din sufragiile alegătorilor din cizmă.

Ruga lui Ezicăprar

Penalii scoate-i la raport, femeie, cu denunţuri scrijelite pe beţe de cort, adu-i ruşinaţi în lanţuri,

Cruduţa şi Marele Urs

Cruduța era un vrej în pădure. Licuricii și fluturii de noapte au vegheat-o. Unchiul Sam, stăpânul pădurii, a avut grijă ca ea să fie udată, tunsă, frezată și pregătită pentru ziua venirii Marelui Urs. Te-ai fi așteptat să i se citeşte

Ce am înţeles din autodenunţul Duduii de la Cotroceni?

«Do I feel lucky?’ Well, do ya, punk?» / Trebuie să-ţi pui o singură întrebare: «Te simţi norocoasă?» Ei bine, te simţi norocoasă, ticăloaso?” Aşa s-ar putea parafraza celebra replică a comisarului din filmul Dirty Harry după autedenunţul duduii scăpate din bordelul politicii româneşti. În cinismul nostru de judecători de rezervă, ca moşii din Muppets Show, am putea striga: Lăsaţi-o să vorbească pentru că scuipă tot!

Ce am înţeles din acest Naşul redivivus, în regie românească, este că Partidul, Securitatea şi centura au condus şi după revoluţie România.

Păi cât de orb să fii tu căutătorule de lichele, tu necunoscutule din Dosarul de la Păltiniş, tu orbule băsist, să nu-ţi dai seama că înhăitându-te cu capra podului eşti de-o condiţie cu ea, legata de centură, cocoţată pe toc cui şi cu poşetă Vutton duhnind a cort? Ţi-a plăcut, intelectualule, cum îţi lăsa Duduia pe bancheta din spate dosarul cu euro? Crezi că dacă te-ai dus în bordel nu te-a filmat matroana? Sigur că din această Cruce de Piatră vor ieşi multe dihănii, căci povestea e fără sfârşit.

Întâmplările au şi alte explicaţii. Serviciile secrete, always cu puterea, sunt în stare să te retrimită la bordel, chiar dacă eşti babă fără dinţi, doar pentru a te face să-ţi reaminteşti că şerpii se reîntorc mereu sub aceleaşi pietre.

Nimeni nu crede povestea despărţirii de cocoş, dar ce se probează, acum cu subiect şi predicat, e că în media zburdă acoperiţii serviciilor secrete, doar pentru (dez)informarea săracilor cu Duhul care mai cred că România se poate primeni din interior. Nu. Dimpotrivă, până şi regii au fost duşi în ispită de cortorăresele ajunse în baldachin, dar care, har Dumnului, au ieşit pe uşa din dos şi au fost aruncate la groapa de gunoi a istoriei.

Aştept cu cel mai mare interes povestea rostită toată. De la Capone al fine…

 

Taguri: ,

Articole asemanatoare

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.