Medi și puiul de lăstun

Medi, cu ochiul sticlos şi clonţul ei mare cât veacul, trăncăneşte despre moarte şi viaţă puiul de lăstun aşteaptă lămurirea.

Ultimul jucător al Ripensiei a plecat puţin

Gheorghe Glisici, extrema stânga a juniorilor Ripensiei Timişoara, a plecat să reîntregească echipa celestă. A fost ultimul supravieţuitor al epocii când cluburile româneşti jucau de la egal la egal cu marile formaţii europene.

Italia sub zodia celor “5 stele”

Mişcarea “5 stele,” ultranaţionalistă, înfiinţată în anul 2009 de comediantul italian Beppe Grillo,  a obţinut ieri, conform Exit-Poll-urilor, 29% din sufragiile alegătorilor din cizmă.

Ruga lui Ezicăprar

Penalii scoate-i la raport, femeie, cu denunţuri scrijelite pe beţe de cort, adu-i ruşinaţi în lanţuri,

Cruduţa şi Marele Urs

Cruduța era un vrej în pădure. Licuricii și fluturii de noapte au vegheat-o. Unchiul Sam, stăpânul pădurii, a avut grijă ca ea să fie udată, tunsă, frezată și pregătită pentru ziua venirii Marelui Urs. Te-ai fi așteptat să i se citeşte

Apetitul românilor pentru şmecherie. Cristian Gog, un simplu caz

Cristian Gog, mentalistul iluzionist de la “Românii au talent”, a provocat zeci de dezbateri pe tema “magie sau şmecherie”. Aşa se explică interesul fulminant pentru cartea lui Iozefini “Misterele magiei,” vândută în sute de exemplare doar pe Bookiseala.ro

Încă o dată se demonstrează apetitul sporit al românilor pentru şmecherie, aşa cum am explicat şi în Hoţia la români, pe larg.

“Niciunde în Europa nu e aşa de proeminent-invaziv spaţiul misticului, al tenebrelor, al subconştientului, de parcă psihanaliticul ar guverna ţara. Unde, în afară de poporul român,  mai găseşti într-un mileniu creştin, atita lume preocupată de legat fire de păr la picioare de broască, de pus lumânări sau usturoi la porţi, de înţepat inima mortului, de frica moroilor? Pentru ca de exorcizări colective, să nu mai zicem. Crima de la Tanacu şi profanarea mormintelor în Oltenia au uimit lumea, fără ca biserica autocefală să aibă vreo reacţie, darmite oarece spovedanii publice ale preoţilor vinovaţi.”

Cristian Gog reprezintă un simplu caz de patologia vieţii sociale. Românii au crezut mai mereu în FARMECE şi vrăjitorie, nefiind antrenaţi în cultul muncii şi al onoarei. Ei nu ştiu -vorba iniţiatului – că destinul este omul şi nu invers.

 

 

Taguri: , , ,

Articole asemanatoare

Commentarii (2)

  1. May 24, 2012

    Gicu

    Exista, exista. Doar ca trebuie sa ne informam, sa nu fim ignoranti. De ex, sudul Italiei. Cate superstitii si farmece nu au si aia… Stai linistit, nunsunt romanii nici primii, nici ultImii…

  2. May 24, 2012

    Alina

    Romanii cred fie in biserica, cazul probabil a mai mult de jumatate dintre noi, or, fie in vrajitoare. Cred ca toti am auzit sau am citit de duduia aia caruia i-au luat vrajitoarele sute de mii de euro.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.