Medi și puiul de lăstun

Medi, cu ochiul sticlos şi clonţul ei mare cât veacul, trăncăneşte despre moarte şi viaţă puiul de lăstun aşteaptă lămurirea.

Ultimul jucător al Ripensiei a plecat puţin

Gheorghe Glisici, extrema stânga a juniorilor Ripensiei Timişoara, a plecat să reîntregească echipa celestă. A fost ultimul supravieţuitor al epocii când cluburile româneşti jucau de la egal la egal cu marile formaţii europene.

Italia sub zodia celor “5 stele”

Mişcarea “5 stele,” ultranaţionalistă, înfiinţată în anul 2009 de comediantul italian Beppe Grillo,  a obţinut ieri, conform Exit-Poll-urilor, 29% din sufragiile alegătorilor din cizmă.

Ruga lui Ezicăprar

Penalii scoate-i la raport, femeie, cu denunţuri scrijelite pe beţe de cort, adu-i ruşinaţi în lanţuri,

Cruduţa şi Marele Urs

Cruduța era un vrej în pădure. Licuricii și fluturii de noapte au vegheat-o. Unchiul Sam, stăpânul pădurii, a avut grijă ca ea să fie udată, tunsă, frezată și pregătită pentru ziua venirii Marelui Urs. Te-ai fi așteptat să i se citeşte

Ai mai lucra dacă ai primi 10.000 de lei pe lună de la stat?

În ziua în care românii vor fi chemaţi să-şi voteze primarul în primul tur, 5 iunie 2016, elveţienii vor răspunde la întrebarea: “doreşti ca statul să acorde 2500 CHF, circa 10.000 de lei/lună, ca venit minim garantat?”, în cadrul unui referendum organizat în toate cantoanele.

Propunerea ca orice rezident elveţian să primească acest salariu minim garantat nu se bucură de prea largă susţinere din partea cetăţenilor. Conform Dailymail, 54% nu cred că astfel de decizie se va pune în practică.

Efortul bugetar ar fi de 208 mld de franci elveţieni. 153 mld vor reveni din taxe, 55 mld din asigurări sociale.

Oponenţilor proiectului “venitul minim garantat” le este teamă că va scădea interesul elveţienilor pentru muncă. Într-un sondaj recent, doar 2% dintre elveţieni au mărturisit că ar sta acasă şi 8% au răspuns că decizia o vor lua în funcţie de circumstanţe.

Dacă ar exista o iniţiativă similară în România, nici nu ar mai fi necesare sondajele de opinie. O simplă lectură a cărţilor lui Ion Neculce ne-ar lămuri de pofta pentru tihnă şi odihnă a românilor.

Românii care se gândesc să se mute în Elveţia pentru a primi acest venit minim garantat trebuie să ştie că rezidenţa se obţine doar după 10 ani.

 

Taguri: , , , ,

Articole asemanatoare

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.