Medi și puiul de lăstun

Medi, cu ochiul sticlos şi clonţul ei mare cât veacul, trăncăneşte despre moarte şi viaţă puiul de lăstun aşteaptă lămurirea.

Ultimul jucător al Ripensiei a plecat puţin

Gheorghe Glisici, extrema stânga a juniorilor Ripensiei Timişoara, a plecat să reîntregească echipa celestă. A fost ultimul supravieţuitor al epocii când cluburile româneşti jucau de la egal la egal cu marile formaţii europene.

Italia sub zodia celor “5 stele”

Mişcarea “5 stele,” ultranaţionalistă, înfiinţată în anul 2009 de comediantul italian Beppe Grillo,  a obţinut ieri, conform Exit-Poll-urilor, 29% din sufragiile alegătorilor din cizmă.

Ruga lui Ezicăprar

Penalii scoate-i la raport, femeie, cu denunţuri scrijelite pe beţe de cort, adu-i ruşinaţi în lanţuri,

Cruduţa şi Marele Urs

Cruduța era un vrej în pădure. Licuricii și fluturii de noapte au vegheat-o. Unchiul Sam, stăpânul pădurii, a avut grijă ca ea să fie udată, tunsă, frezată și pregătită pentru ziua venirii Marelui Urs. Te-ai fi așteptat să i se citeşte

Frike şi zămoşiţa siriană

Pentru că e vremea înfloririi zamoşiţei de Siria ( în engleză Rose of Sharon) e vremea de luat masa la umbră şi mestecat Freekeh, o mâncare asiatică care se citeşte frike sau faric. Dacă în Bucureşti acest trandafir a fost adus de Ceauşescu după celebra vizită în Coreea de Nord, frike e consemnată în vechile scrieri arabe, încă din secolul Xlll.

zamosita de siria

Pentru a face o asemenea gustare saţioasă vă trebuie câteva boluri de cereale necoapte, una-două bastoane de scorţişoară, o lingură, două de nucşoară, frunze de dafin, piper alb măcinat, 200 de grame de seminţe de migdale, un piept de pui şi două cepe.

Cerealele pot fi înlocuite de orez brun.

Puiul se fierbe o jumătate de oră în apă cu sare.

Orezul se lasă la înmuiat şi apoi se fierbe, nu prea mult.

Într-o tigaie se căleşte ceapa, peste care se răstoarnă puiul tăiat felii, o cană de supă, orezul fiert, nucşoara, scorţişoara, frunzele de dafin şi piperul.

Într-o altă tigaie se prăjesc migdalele.

Întreaga compoziţie se bagă la cuptor 20 de minute.

Se serveşte cu salată arăbească sau cu iaurt.

La siestă se citesc cele 1001 de nopţi şi se uită de festivismul ceauşist.

 

 

Taguri: , , ,

Articole asemanatoare

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.