Medi și puiul de lăstun

Medi, cu ochiul sticlos şi clonţul ei mare cât veacul, trăncăneşte despre moarte şi viaţă puiul de lăstun aşteaptă lămurirea.

Ultimul jucător al Ripensiei a plecat puţin

Gheorghe Glisici, extrema stânga a juniorilor Ripensiei Timişoara, a plecat să reîntregească echipa celestă. A fost ultimul supravieţuitor al epocii când cluburile româneşti jucau de la egal la egal cu marile formaţii europene.

Italia sub zodia celor “5 stele”

Mişcarea “5 stele,” ultranaţionalistă, înfiinţată în anul 2009 de comediantul italian Beppe Grillo,  a obţinut ieri, conform Exit-Poll-urilor, 29% din sufragiile alegătorilor din cizmă.

Ruga lui Ezicăprar

Penalii scoate-i la raport, femeie, cu denunţuri scrijelite pe beţe de cort, adu-i ruşinaţi în lanţuri,

Cruduţa şi Marele Urs

Cruduța era un vrej în pădure. Licuricii și fluturii de noapte au vegheat-o. Unchiul Sam, stăpânul pădurii, a avut grijă ca ea să fie udată, tunsă, frezată și pregătită pentru ziua venirii Marelui Urs. Te-ai fi așteptat să i se citeşte

Arhiva April 8, 2014

Ada Kaleh, cetatea de sub ape

Pe timpul Imperiului Habsburgic, i se spunea Carolina. Pentru cetatea ei Vaubain. Turla bisericii catolice a fost transformată de turci în minaret. În urma Păcii de la  insula trebuia să fie scufundată. Otomanii au turcit locul. Cocoşul se auzea în patru ţări. După pactul de la Trianon, a ajuns în posesia Regatului Român. Dacă nu ştiţi cum se făcea sugiucul, ce gust avea dulceaţa de trandafiri, rahatul sultanului, ce spunea legenda sfântului Miskin Baba din Buhara, care e secretul chiparoşilor nu mai căutaţi. Comuniştii au minţit când au spus că mută valorile ei pe insula Şimian. Pentru că în memoria timpului trebuia să poarte un nume. A rămas ADA-KALEH. Gibraltarul Dunării e sub ape.

Un turnător la Securitate a ajuns preşedintele Academiei Române

Pe model politic, elitele se degradează. Galopant. La Academia Română, în locul lui Haiduc la sfârşit de mandat a ajuns Ionel Valentin Vlad, susţinut de PSD.  Deşi are cap de recomandare indicele Hirsch 11, obţinut pe baza a 116 lucrări ISI, poartă o coadă de turnător la Securitate. Chiar dacă a fost absolvit de CNSAS că nu a făcut poliţie politică, memoria dosarului său poartă o foaie care-l denunţă şi-l acuză. citeşte