Medi și puiul de lăstun

Medi, cu ochiul sticlos şi clonţul ei mare cât veacul, trăncăneşte despre moarte şi viaţă puiul de lăstun aşteaptă lămurirea.

Ultimul jucător al Ripensiei a plecat puţin

Gheorghe Glisici, extrema stânga a juniorilor Ripensiei Timişoara, a plecat să reîntregească echipa celestă. A fost ultimul supravieţuitor al epocii când cluburile româneşti jucau de la egal la egal cu marile formaţii europene.

Italia sub zodia celor “5 stele”

Mişcarea “5 stele,” ultranaţionalistă, înfiinţată în anul 2009 de comediantul italian Beppe Grillo,  a obţinut ieri, conform Exit-Poll-urilor, 29% din sufragiile alegătorilor din cizmă.

Ruga lui Ezicăprar

Penalii scoate-i la raport, femeie, cu denunţuri scrijelite pe beţe de cort, adu-i ruşinaţi în lanţuri,

Cruduţa şi Marele Urs

Cruduța era un vrej în pădure. Licuricii și fluturii de noapte au vegheat-o. Unchiul Sam, stăpânul pădurii, a avut grijă ca ea să fie udată, tunsă, frezată și pregătită pentru ziua venirii Marelui Urs. Te-ai fi așteptat să i se citeşte

Arhiva March 18, 2012

Universul cuprins între două secunde

Când poemul devine mai dens ca un cristal, universul încape între două secunde. Te convingi singur răsfoind filele de aur ale volumului Tulpina Mea Nevăzută, autor George Lână.

Poemul: SPAIMĂ

Când timpul

se cufundă cu lumina

şi Spaţiul dintre două secunde

îşi dilată cu răceală tulpina

Sfinte Dumnezeule,

Sfinte Tare,

în peisajul cu spaime

ce mă împresoară

nu am a-ţi pune

decât o singură întrebare.

Oare cum mă voi putea

însoţi cu numele Tău

când din adolescenţă

pendulând

între femei, poezie şi moarte?

Cum poate scăpa PLĂTICA de acuza că e peştele săracilor

 

 

 

Plătica poate fi cumpărată cu doar 5,00 RON de la Cora. Un kilogram. Nimeni nu o vrea pentru că e prea plină de oase. Dar există o metodă revoluţionară, parafrazând publicitatea care vinde produsele de doi lei la suta de lei: tăierea pe şira spinării şi crestarea corpului înainte de prăjire. Asta am învăţat-o pe Clisura Dunării. După aceea, se pune sarea, piperul şi cimbrul. Se lasă jumătate de oră să pătrundă mirodeniile. Apoi, peştii se prăjesc pe o plită la foc mic. citeşte

71% dintre internauţi vor ca PNŢCD să meargă singur în alegeri

Un recent sondaj efectuat pe net, fără pretenţii de reprezentativitate, arăta că 71% dintre internauţi vor ca PNŢCD să meargă singur în alegeri. Sunt mulţi alegători care nu vor să voteze nici USL, nici Mişcarea Populară. Unul dintre aceştia sunt şi eu.