Medi și puiul de lăstun

Medi, cu ochiul sticlos şi clonţul ei mare cât veacul, trăncăneşte despre moarte şi viaţă puiul de lăstun aşteaptă lămurirea.

Ultimul jucător al Ripensiei a plecat puţin

Gheorghe Glisici, extrema stânga a juniorilor Ripensiei Timişoara, a plecat să reîntregească echipa celestă. A fost ultimul supravieţuitor al epocii când cluburile româneşti jucau de la egal la egal cu marile formaţii europene.

Italia sub zodia celor “5 stele”

Mişcarea “5 stele,” ultranaţionalistă, înfiinţată în anul 2009 de comediantul italian Beppe Grillo,  a obţinut ieri, conform Exit-Poll-urilor, 29% din sufragiile alegătorilor din cizmă.

Ruga lui Ezicăprar

Penalii scoate-i la raport, femeie, cu denunţuri scrijelite pe beţe de cort, adu-i ruşinaţi în lanţuri,

Cruduţa şi Marele Urs

Cruduța era un vrej în pădure. Licuricii și fluturii de noapte au vegheat-o. Unchiul Sam, stăpânul pădurii, a avut grijă ca ea să fie udată, tunsă, frezată și pregătită pentru ziua venirii Marelui Urs. Te-ai fi așteptat să i se citeşte

20 mai 1914 – ziua de naştere a lui Corneliu Coposu

La 20 mai 1914, se năştea la Bobota şi intra în Partidul Naţional al lui Iuliu Maniu, Corneliu Coposu, Venea pe lume într-o familie de preoţi greco-catolici. Cum de s-a făcut membru în primele zile de viaţă? În discuţiile fluvii mărturisea apropiaţilor că el nu a fost membru, cu legitimaţie al PNŢ, pentru că s-a născut acolo. Ca o ciudată ironie, comuniştii i-au schimbat datele din buletin şi apărea născut în 1916. “Lăsaţi, aşa, par şi eu mai tânăr”, glumea de multe ori.
Omul mult mai înalt decât vremurile pe care le-a trăit ar fi împlinit azi 96 de ani, dacă o nemiloasă boală la plămâni nu i-ar fi curmat suflarea. Seniorul respiră însă prin noi.
Dumnezeu să-i asigure liniştea pe care nu a avut-o niciodată.
La 14 ani, secretar al lui Maniu, la 16 ani, student la Drept, publicist de la 17 ani, confidentul regelui la nici 30 de ani, omul cu cifru în timpul războiului, editorialist la “Dreptatea”, 16 ani de puşcărie, omul care prin “sula în coaste” a pus capăt monopartidismului, Corneliu Coposu e mai mult decât o amintire, O LEGENDĂ.

Taguri: , ,

Articole asemanatoare

Comentariu (1)

 1. May 20, 2012

  Sorin Campeanu

  Domnule Ghilezan,
  din ewspect penru Corneliu Coposu,
  schimbati designul copertii cartii
  Corneliu Coposu – 322 de vorbe memorabile
  – asezati altundeva “322
  vorbe memorabile-”
  chipul lui Coposu
  incadrat de aripi de inger
  + 322 …
  pare o VULVĂ

  nu lăsaţi loc de ironii
  ieftine şi deplasate
  ale unor specimene gen
  C.Boureanu et comp.
  – cu stimă,
  sorin c.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.