Medi și puiul de lăstun

Medi, cu ochiul sticlos şi clonţul ei mare cât veacul, trăncăneşte despre moarte şi viaţă puiul de lăstun aşteaptă lămurirea.

Ultimul jucător al Ripensiei a plecat puţin

Gheorghe Glisici, extrema stânga a juniorilor Ripensiei Timişoara, a plecat să reîntregească echipa celestă. A fost ultimul supravieţuitor al epocii când cluburile româneşti jucau de la egal la egal cu marile formaţii europene.

Italia sub zodia celor “5 stele”

Mişcarea “5 stele,” ultranaţionalistă, înfiinţată în anul 2009 de comediantul italian Beppe Grillo,  a obţinut ieri, conform Exit-Poll-urilor, 29% din sufragiile alegătorilor din cizmă.

Ruga lui Ezicăprar

Penalii scoate-i la raport, femeie, cu denunţuri scrijelite pe beţe de cort, adu-i ruşinaţi în lanţuri,

Cruduţa şi Marele Urs

Cruduța era un vrej în pădure. Licuricii și fluturii de noapte au vegheat-o. Unchiul Sam, stăpânul pădurii, a avut grijă ca ea să fie udată, tunsă, frezată și pregătită pentru ziua venirii Marelui Urs. Te-ai fi așteptat să i se citeşte

20 decembrie 1989- cum am simţit baioneta rece a patriei

În urmă cu aproape 300 de ani, Timişoara devenea “oraş liber crăiesc”.
În urmă cu 26 de ani, primul oraş liber al României.

Ieşirea muncitorilor de pe platformele industriale în dimineaţa zilei de 20 decembrie 1989, unii chiar din spatele uşilor sudate, a salvar revoluţia. Când am văzut că vin zeci de mii de pe Calea Buziaşului şi alte zeci de mii din zona Gării, am ieşit cu curaj în faţa trupelor militare din faţa clădirii Primăriei. Un soldat mi-a pus baioneta în piept. Am dat-o uşor deoparte. I-am spus tare: “mâine poţi fi tu în locul meu, dar o sută de mii de muncitori nu-i veţi putea ucide niciodată.” Am scăpat. La un moment dat de pe o tanchetă venită dinspre strada Loga flutura un steag găurit. Am sărit cu toţi în urale. Parcă eram o imensă galerie de fortbal: “Noi nu murim, noi nu cedăm, jos comunismul!”
Şi am biruit.
Dacă azi am limba ascuţită e pentru că Dumnezeu m-a ţinut printre supravieţuitori să mărturisesc generaţiilor care vin cât de criminal a fost sistemul comunist şi falanga sa lungă Securitatea.
Noaptea am petrecut-o în faţa Operei. Pe la ora 4 dimineaţa mai rămăsesem doar vreo mie. Eram disperaţi. Dar pe la şase au sosit întăriri.
Nu voi uita niciodată maxima solidaritate. veneau femei cu ceaiuri fierbinţi, cu langoşi, poate cei mai buni mâncaţi în viaţa mea.
Pe la ora 14 s-a strigat prima oară: “Vrem făină şi mălai / Şi pe Regele Mihai!”
Am fost puternici pentru că eram uniţi.
Pe atunci şobolanii sistemului chiţcăiau. Acum şi-au scos colţii. Noroc că avem şunci groase şi voci puternice.
Taguri: , ,

Articole asemanatoare

Comentariu (1)

  1. Dec 20, 2016

    Druckerul din Mehala

    Pe Senior nu l-au vrut ptr-ca nu a mancat salam cu soia

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.