OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Bădiţă anunţă falimentul #rezist

Florin Bădiţă, promotorul cauzei #corupţiaucide, anunţă pe pagina sa de facebook  că e falit. Taman din Budapesta. Spuen fanilor că are nevoie de 4000 de Euro, pentru a-şi achita datoriile. Bădiţă nu e ca alţii asemenea lui. Cu job şi citeşte

rippled jeans

Poţi ieşi la vânătoare de lei în ripped jeans?

  Blugii rupţi nu sunt pentru oricând şi oricine. E un timp de purtat şi unul de agăţat. Vremea când babele luau pantalonii rupţi şi îi coseau a trecut. Îmi amintesc că într-o carte, de acum jumătate de deceniu, Michel citeşte

poker

Un joc dur ca viaţa, frumos ca viaţa, pe care n-ar strica să-l știm cu toţi

    La fel cum piloții de avioane de linie se antrenează mai întâi zeci şi sute de ore pe simulatoare de zbor înainte de-a transporta sute de oameni cu 800 de kilometri pe oră, și noi cei care trebuie citeşte

miciuri 2

Poema muncii

Sfârâie micii în jar proletar ard hălcile în furci de grătar fum de mahorcă mesenii cinstesc halbe la metru berarii servesc.   iar defilează izmele de miciuri Nicio paradă, doar răstigniri prin beciuri.   Dincolo de geam, dublurile privesc cu citeşte

floriile

Intrarea lui Iisus în Ierusalim

Astăzi e ziua în care Iisus intră în Ierusalim călare pe un asin. Îl înviase pe Lazăr, mulţimea îl însoţea. Cei mulţi strigau: “Osana!” În limba ebraică însemna “salvează-ne.” Oamenii l-au văzut în timp ce dărâmă tarabele negustorilor şi cum citeşte

“Am aderat la Uniunea Europeană şi nu la o federaţie în care vom deveni o provincie fără importanţă!”

vaclav klaus

Această frază nu a pronunţat-o nici Victor Ponta, nici Călin Popescu-Tăriceanu, ci preşedintele Cehiei, Vaclav Klaus. Cu aceste vorbe rezonabile a respins dur propunerea lansată recent de preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, privind crearea unei federaţii a statelor-naţiuni în Europa.

Românii cred că ar trebui să ştie că Tratatul de bază al UE, semnat şi de ţara lor, nu prevede nici în formă, nici în fond, vreo vasalitate politică. E regretabil că oficialii care conduc guvernul nu ştiu să aibă o atitudine tranşantă faţă de gravele derapaje ale unor lideri ai PPE.

Pentru mine, unul dintre primii consultanţi care l-au convins pe Traian Băsescu, încă din 2002, de forţa acestui grup parlamentar – grup ce cuprinde arii vaste de orientări politice – nu e nicio surpiză. De când şi-a afiliat partidul la marea familie politică europeană a fost un partener loial. Şi peste scurt timp, vor avea loc şi alegerile europarlamentare. Partidele creştin-democrate sau populare sunt în cădere liberă în ţările lor.  Există riscul să piardă majoritatea în Parlamentul European. Deci au nevoie ca de aer de o forţă reprezentantivă şi aici.  România, după cum se ştie, dă 30 de locuri în forul de la Bruxelles, format din şapte sute şi ceva de membri.

În timp ce Vaclav Kraus spune tranşant poziţia ţării sale, Victor Ponta şi Crin Antonescu se ţin de marşuri ale democraţiei pe perioada reuniunii PPE la Bucureşti, de peste câteva săptămâni. O copilărie geambaş lucrată.

În timp ce Traian Băsescu este susţinut de o mare familie europeană, cu interesele ei, USL se agaţă de un oarecare Watson şi vreo 3-4 socialişti speriaţi de la Bruxelles.

Liderii USL au şansa de a spune răspicat că România nu e o gubernie în care Tătucul bate, invers decât kalaşnikoavele, cu MCV-uri şi săgeţi otrăvite de tip Redwing. Dar pentru asta trebuie testosteron.

Nu-mi mai iasă din cap greşeala capitală a lui Crin Antonescu, preşedinte interimar al statului, de a se întâlni cu Gordon Brown,un consilier al lui Hyllary Clintonm la nivel înalt. E ca şi cum Emirul s-ar întâlni cu Sebastian Lăzăroiu şi nu cu preşedintele României. În cadru oficial.

Conducătării alianţei PSD-PNL-PC ar trebui să priceapă că dacă ei nu au demnitate, cum să ne fie nouă, celor mulţi, recunoscută onoarea de a fi cetăţeni egali ai Europei?

Cupletul Ponta&Antonescu ar trebui să ia notiţe de la Vaslav Klaus, urmaşul celui care a introdus pe cartograma politicii lumii sintagma: “puterea celor fără de putere”.

Taguri: , , , , ,

Comentariu (1)

  1. Sep 19, 2012

    Ghemot

    Foarte frumos articolul! Pacat ca avem niste conducatori „reprezentanti” ai tarii noastre pe plan european, care nu si-au atins tinta decat in sondaje.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.